Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Üniversitesi’nde 42 gözaltı

IŞİD'i protesto eden öğrencilerle, karşıt görüşteki bir grup arasında kavga çıkacağı ihbarı üzerine İstanbul Üniversitesi’ne giren polis, 42 öğrenciyi gözaltına aldı. Okulda çok sayıda satır ve sopa bulundu.



26 Eylül’den bu yana Ä°stanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde IŞİD'i protesto eden bir grupla, karşıt görüÅŸteki öÄŸrenciler arasındaki gerginlik sürüyor. ÖÄŸrenciler arasındaki gerginliÄŸin kavgaya dönüÅŸeceÄŸi istihbaratını alan polis, bugün Ä°stanbul Üniversitesi’nde 42 öÄŸrenciyi gözaltına aldı.

Kavgada kullanılmak üzere okula getirilen bir satır ve çok sayıda sopa, gözaltına alınan öÄŸrencilerle birlikte okuldan çıkarılıp polis merkezine götürüldü.

Polis ekiplerinin okul önündeki bekleyiÅŸi devam ediyor.

26 Eylül’de Ä°stanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde siyah maske takan sopalı kiÅŸiler, öÄŸrencilerin kurduÄŸu stantlara saldırmıştı. Saldırıya maruz kalan öÄŸrenciler, IŞİD ile ilgili afiÅŸ astıkları için tartıştıkları bir grubun kendilerine saldırdığını söylemiÅŸti.

29 Eylül, 1 Ekim ve 9 Ekim’de de aynı gruplar kavga etti. Son olarak 9 Ekim’de iki gruptan toplam 28 öÄŸrenci gözaltına alındı.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.